Viime viikon vietimme siis koulussa tutustuen paikalliseen koulutusjärjestelmään. Hoitajakoulutuksessa täällä on neljä eri tasoa, ensimmäiseen tasoon kuuluvat kodinhoitajat, eli heidän toimenkuvaansa kuuluu siivoaminen, keittiötyöt ja vanhusten syöttäminen. Toisella tasolla koulutetaan hoivaavustajia, jotka saavat osallistua jo esimerkiksi vanhusten pesemiseen sekä muihin avustaviin tehtäviin. Kolmannella tasolla opiskelevat valmistuvat usein työskentelemään vanhainkodeissa, he saavat tehdä kaikenlaista perushoitoa, mutta lääkkeisiin heillä ei ole oikeutta puuttua lainkaan. Neljännen tason hoitajakoulutus vastaa Suomen lähihoitajan koulutusta, täällä kyseisen tason hoitajat työskentelevät yleensä sairaaloissa sekä muissa johtotehtävissä. Koulutuksen pituus riippuu tasosta eli esimerkiksi kolmannen tason opinnot kestävät kolme vuotta.
Osallistuimme oppitunneille, jotka olivat hollanniksi. Paljon emme siis olisi ymmärtäneet, mutta onneksi luokassa oli aina joku, joka tulkkasi meille oppitunnin sisältöä. Tekniikkaa luokassa ei ole juuri laisinkaan, vaan opetuksen apuna käytetään tussitaulua. Huomattavin ero oppitunneilla oli mielestämme se, että opettajien ja oppilaiden välillä oli kokoajan sanallista viestintää, ja muistiinpanoja tehtiin hyvin vähän. Juttelimme asiasta opettajien kanssa ja he sanoivat sellaisen opetustyylin auttavan oppilaita sisäistämään asioita paremmin, koska he joutuvat pohtimaan asioita. Kuitenkin opettajille sellainen tyyli on rankempi ja moni sanoikin muuttavansa Suomeen opettamaan :D Koulussa green care näkyi selvästi ruokalassa ja ympäri koulua mm. useiden viherkasvien ja suurien ikkunoiden muodossa. Myös vessassa on ekosaippuaa ja kierrätetystä materiaalista tehtyä käsipaperia.
Viime viikko sujui mukavasti ja saimme kattavan kuvan siitä, millaista on opiskella hoitajaksi Hollannissa. Saimme tutustua myös muihin opintoaloihin kuten esimerkiksi optiikkaan aurinkolasien kokoamisen merkeissä. Myös lääkelaskutunnilla olimme aktiivisia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti